Sauna bouwt eigen hotel

Print
Mechelen - Sauna- en Wellnesscentrum Imelda aan de Steenweg op Blaasveld in Heffen (Mechelen) breidt eind dit jaar uit met acht wellnessruimtes, een zonnebankcentrum, twee extra sauna's onder de grond en een ijsgrot bovenop. Imelda opent volgend jaar zelfs een eigen hotel.
BR>
Wie de deur van Sauna en Wellnesscentrum Imelda binnengaat, treedt binnen in een wereld van rust en aangename gezelligheid. Toch schuilt er achter het zalige luie gevoel een heus bedrijf. "We werken met 21 mensen hard om het onze klanten zo aangenaam mogelijk te maken", zegt zaakvoerder Gunther Verhelst. "Sauna Imelda begon 26 jaar geleden als privésauna in Leest. Door het succes verhuisde de sauna in 1992 naar Heffen. Mijn vrouw Sara en ik hadden het geluk om de sauna van mijn schoonouders te mogen overnemen."

Opvallend is het familiale gevoel dat door de klanten van Sauna en Wellnesscentrum Imelda wordt ervaren. "Vriendschap wordt hoog in het vaandel gedragen", zegt Gunther Verhelst. "Wij zijn dan ook niet de meest strenge sauna, maar verwachten wel dat onze klanten zich aan de regels houden. Mijn vrouw en ik werken allebei mee in de zaak. Daardoor staan we dicht bij onze klanten en horen we hun verzuchtingen snel. We merkten op die manier al gauw dat er een sterke vraag naar uitbreiding bij onze klanten leefde. Op zeven jaar tijd kochten we er drie panden bij. Wij willen onze klanten vooral een vakantiegevoel geven. Daarom kreeg het centrum eerder al twee extra sauna's, een grote stoomcabine en een stressvrije ruimte en de tuin werd met zowat eenderde vergroot."

Dit jaar komen er nog twee sauna's bij. "Een van de nieuwe sauna's wordt onder de grond gebouwd. Dat is uniek in Europa. We gaan ook een ijsgrot bouwen. We mogen wel zeggen dat we alles wat in onze branche bestaat, ook echt aanbieden aan onze klanten", aldus Gunther Verhelst.

Sauna en Wellnesscentrum Imelda bouwt in 2008 bovendien een hotel met 27 kamers naast het saunacomplex. "We hebben een internationaal publiek. Uit praktische overwegingen is het daarom handig om een hotel te hebben. Het maakt ons wellnessaanbod volledig."

Gert NOBELS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio