Domein Roosendael plant renovatie

Print
Sint-Katelijne-Waver - Domein Roosendael staat op de drempel van een drukke zomervakantie. Zelfs met de capaciteit van het gerestaureerde Koetshuis erbij is het verblijfscentrum in de zomer bijna volgeboekt.
BR>
Het domein Roosendael aan de Lange Zandstraat zag vorig najaar haar verblijfscapaciteit met veertig bedden toenemen, toen de restauratie van het 18de- eeuwse Koetshuis werd afgerond. Die restauratie kostte ruim anderhalf miljoen euro, een bedrag dat beheerder Stichting Kempens Landschap kon dekken met subsidies van onder meer de Vlaamse overheid en Europa. Dat een uitbreiding van het centrum naar 110 bedden geen overbodige luxe is, blijkt dit jaar reeds. "De zomermaanden juli en augustus zijn ook nu weer bijna volgeboekt", weet Paul Van Schoors, voorzitter van de raad van bestuur van de vzw Roosendael.

De bouwhonger van Roosendael is overigens nog niet gestild. Momenteel maakt het bestuur werk van een dossier voor de renovatie van het Landhuis. Na een eerste renovatie zo'n 20 jaar geleden kan het pand, dat jaarlijks goed is voor acht- tot tienduizend overnachtingen, een nieuwe renovatie goed gebruiken. "We hopen in 2008 reeds subsidies voor dat project vast te krijgen, om het dan ook uit te voeren", geeft Paul Van Schoors aan. "De restauratie van de ruïnes van het abdissenkwartier tot vergaderruimte zit ook nog in de pijplijn. Maar voor dat project moeten we nog bijkomende financiële middelen zien te vinden."

JVdPo
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio