Museum drukt dichtbundel op oude pers

Print
Turnhout - Het private museum De Historische Drukkerij start met een opvallend project: het drukken van de poëziebundel Dichter bij Turnhout. Niets bijzonders op zich, ware het niet dat de bundel bestaat uit gedichten van Turnhoutenaars die gedrukt worden met de oude persen.
BR>
De beheerder van De Historische Drukkerij Herwig Kempenaers heeft veel aandacht voor het toevoegen van gepaste animatieprojecten aan zijn mu­seum. Zo wil hij begin volgend jaar een dichtbundel, die op een oude pers gedrukt is, gratis in elke Turnhoutse brievenbus deponeren. Het project word uitgevoerd met medewerking van Jef Van Elst, poëziespecialist van de stedelijke bibliotheek.

"Naast een aantal gedichten van gerenommeerde Vlaamse dichters, willen wij gedichten van elke toevallige dichter opnemen", licht Jef Van Elst toe. "De gedichten moeten wel over Turnhout gaan. Voor 1 september hopen we nog een aantal gedichten uit de regio te ontvangen. De Vlaamse poëten Leonard Nolens, Jo Giseke, Brigitte Van Aken, Jos Van de Loo en Lut De Block leveren ook een bijdrage."

Dit weekend staat het mu­seum in het teken van Johannes Gutenberg. Bezoekers kunnen er een met meer dan 50.000 losse letters gedrukte prent van de Duitse drukker bewonderen.

FDC
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio