Handelaars vragen adviesraad lokale economie

Print
Oud-Turnhout - In mei hield de gemeente Oud-Turnhout een enquête bij alle lokale middenstanders en ondernemers. De hoofdvraag was of er al dan niet een adviesraad voor lokale economie moet komen in de gemeente. Iets meer dan honderd mensen reageerden op de enquête, tachtig procent is voorstander van zo'n adviesraad.
BR>
"Ik vind dit een interessant aanbod", reageert Luc Vanwelden van Bakkerij Hermans. "De mensen in het gemeentehuis kunnen niet precies weten wat wij willen en dit is een ideale kans om onze wensen duidelijk te maken. De gemeente wil wel naar de handelaars luisteren, maar ze wist nooit goed hoe."

Slechts twee procent van de ondervraagden stemde tegen een adviesraad en achttien procent duidde aan geen mening te hebben. Voor ja-antwoorders was er een extra vraag, namelijk of ze ook lid willen worden van de adviesraad. Hierop hebben 26 mensen positief geantwoord. Dat is dertig procent van de voorstanders van een adviesraad. "Over bepaalde zaken zijn de handelaars niet helemaal tevreden", zegt Luc Vanwelden. "Er wordt bijvoorbeeld geregeld een braderie georganiseerd en die kan beter. Maar daarvoor moeten we alle krachten bundelen." Met de positieve enquêteresultaten is de eerste stap naar een adviesraad lokale economie gezet. De gemeente bereidt een eerste bijeenkomst voor met alle geïnteresseerden.

KaVB
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio