Nieuw pad voor het fietsroutenetwerk

Print
Retie - Oppositiepartij CD&V vraagt de gemeente dringend om een dossier in te dienen voor de aanleg van een nieuw fietspad van de Grachtstraat naar de Zanddijkdreef. Dit fietspad is opgenomen in de planning voor het fietsroutenetwerk als een functionele route. Het schepencollege is akkoord, maar wil niet overhaast tewerk gaan.
BR>
Rik Raeymaekers, fractieleider van oppositiepartij CD&V is duidelijk. "Het fietspad van de Grachtstraat naar de Zanddijkdreef is door de provincie opgenomen als alternatieve functionele fietsroute. Als de gemeente nu een dossier indient om het fietspad aan te leggen, wordt tachtig procent gesubsidieerd."

"Wij zijn niet tegen de aanleg van dit fietspad", legt Patrick Geuens (Nieuw Retie), schepen van Openbare Werken, uit. "De plannen voor deze route bestaan al langer, maar alle voorwaarden zijn nog niet vervuld. Als we het nieuwe fietspad aanleggen, moeten we zeker zijn dat alle gronden ofwel eigendom, ofwel in erfpacht zijn van de gemeente of het Vlaamse Gewest. Anders pakken we naast de subsidies. Wij wachten op een beslissing van de provincie. Pas dan kunnen we de werkzaamheden opnemen in de begroting, waarschijnlijk volgend jaar." Op het traject komt alleen een fietspad in een duurzame verharding. "Niet de hele verbindingsweg wordt verhard. Wij dienen het dossier zeker in, maar we gaan niet overhaast tewerk."

FrSt
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio