Winkelstraten zomeren

Print
Lier - De Lierse winkelstraten organiseren van vrijdag 22 tot zondag 24 juni hun jaarlijkse Zomerhappening. Ook de handelaars van zowel de brede en smalle Antwerpsestraat doen mee, hoewel in beide staten nog gewerkt wordt aan respectievelijk het wegdek en de nutsvoorzieningen.
BR>
De heraanleg van de brede Antwerpsestraat begon in maart. "De werkzaamheden zijn goed gestart en verliepen in het begin heel vlot. De arbeiders hebben hard gewerkt en waren steeds bereid met onze vragen en opmerkingen rekening te houden. Ondanks enkele onvoorziene omstandigheden zou de aannemer toch het geplande tijdsschema halen en zou de straat op vrijdag 30 juni weer doorrijdbaar zijn", zegt Philip Peeters, voorzitter van het Winkelcentrum Antwerpsestraat.

"Tijdens de Zomerhappening kunnen de mensen voor het eerst met onze nieuwe straat kennismaken", gaat ondervoorzitter Johan Hendrickx verder. "Met de aannemer is afgesproken dat hij de straat tegen vrijdagmiddag netjes achterlaat en dat op zoveel mogelijk boomvakken roosters zullen liggen. Omdat we bij de voorbereiding van deze Zomerhappening, zo'n zes maanden geleden, niet konden voorspellen hoever de heraanleg zou zijn gevorderd, gaat het dit jaar vooral om open dagen en minder om een klassieke braderij. Hetzelfde geldt voor de smalle Antwerpsestraat waar de heraanleg pas na de bouwvakantie begint, maar waar de nutsmaatschappijen vooraf volop aan het werk zijn."

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio