Ramkrakers viseren Mol

Print
Mol - Bij Dierckx Tuingereedschap in Mol-Sluis gebeurde woensdag in alle vroegte een ramkraak. Mogelijk dezelfde daders hadden een paar uur eerder een ramkraak gepleegd bij Cardinaels in Rekem (Lanaken).
BR>
"Om 23u waren we gaan slapen. Mijn echtgenote werd om 2.45u gewekt door lawaai in de winkel", legt Frans Dierckx uit. "Ze maakte me wakker en ik ging naar beneden. Zij ging aan het raam kijken. 'Pas op', riep ze. 'Er staat een gewapende man op straat.' Ik heb dan eerst wat met de deuren gerammeld en ben dan in de zaak gaan kijken. Ik zag de daders nog net wegrijden in een rode sportieve auto."

"Intussen was de politie al gealarmeerd door het stil alarm. Vermoedelijk zijn ze de daders nog gekruist in de Brandstraat. Een achtervolging leverde niets op."

Hamer

De uitbater is verbaasd over de manier waarop de daders weggeraakten met de buit. "Ze sloegen het glas van een smal raam stuk. Hoe iemand door die smalle opening kon kruipen zonder ongelukken, is me een raadsel."

"Na het stil alarm ging ook het luid alarm af, maar dat heeft hen niet afgeschrikt. Vermoedelijk gaf de man die binnen stond de buit aan. In het totaal stalen ze acht ketting­zagen van het merk Stihl en vier heggenscharen van het merk Viking. De ramkraak kan niet langer dan vijf minuten hebben geduurd."

In de Populierenlaan in Rekem (Lanaken) sloegen waarschijnlijk dezelfde gangsters toe om 0.30u. Ze sloegen er met een hamer het glas van de winkeldeur stuk en verdwenen met twaalf kettingzagen.

Alex KESTENS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio