GB sluit in Sint-Niklaas en Dendermonde

Print
Sint-Niklaas - De beslissing van Carrefour om 16 GB-supermarkten te sluiten (zie blz. 1, 2 en 3) was ook in Sint-Niklaas en Dendermonde een volslagen verrassing. Het personeel is ongerust, de onduidelijkheid is groot.
BR>
"Hier worden 46 mensen getroffen", zegt BBTK-afgevaardigde Johan De Mol van de GB in Dendermonde. "Ze beloven wel dat er geen naakte ontslagen zullen zijn. Voorlopig is alles onduidelijk en weten we ook niet wanneer de winkel in Dendermonde zal sluiten. We sluiten niet uit dat er acties komen als de voorwaarden onredelijk zijn."

De sfeer in de GB op het Hendrik Heymanplein in Sint-Niklaas was bedrukt. "Dit komt als een verrassing. Er is veel ongerustheid", klonk het bij het personeel.

Geen van de winkelverantwoordelijken wilde een reactie kwijt. Ook bij de dienst Middenstand van Dendermonde was de verwondering groot. "Het laatste wat ik hoorde, was dat er een groter type GB zou komen. Blijkbaar kunnen plannen enorm snel veranderen", zegt diensthoofd Dirk Van Hecke.

Volgens de Sint-Niklase centrummanager Pieter De Wilde zal de ruimte die de GB achterlaat wel snel ingevuld raken: "In dat deel van de stad is er behoefte aan een buurtverzorgende supermarkt."

RaMo, JoVe
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio