Vossenstreken in Hof De Bist

Print
Ekeren - Er is minstens één vos op strooptocht in de buurt van het park Hof De Bist in Ekeren. Dat merkte bewoner Jan Timmermans. Het districtsbestuur raadt buurtbewoners aan maatregelen te nemen. l Dier op strooptocht bijt kippen, hanen en cavia dood
BR>
Jan Timmermans woont aan de Bist 39. Vorige zondag merkte hij dat zes kippen, een haan en een cavia doodgebeten werden. "We wisten niet wat we zagen", zegt hij. "En we hadden er ook geen idee van wie of wat dit kon hebben gedaan." Dus dook Timmermans op het wereldwijde web. Al snel werd het hem duidelijk: er was een vos aan het werk geweest in zijn kippenhok. Niets aan te doen. Toen bleek dat ook twee huizen verder twee kippen en een haan de keel waren overgebeten. "Gek", aldus Timmermans, "want dit is erg ver in de bewoonde wereld, voor vossen."

Jan Timmermans meldde het nieuws aan de bevoegde instanties, en prompt waarschuwde het districtsbestuur van Ekeren iedereen. "Als er één of meer vossen ronddwalen in de omgeving van het Hof de Bist moeten we dat aan de bewoners laten weten", zegt adjunct-coördinator Eddy Van Thillo. "Dan kunnen ze de nodige voorzorgen nemen zodat de vossen niet bij hun pluimvee zouden kunnen komen. Vossen komen de laatste jaren meer en meer voor in streken waar ze al decennia niet meer gezien werd", aldus Van Thillo. "Ze kunnen houders van kleinvee en pluimvee heel wat miserie bezorgen."

Jean-Pierre DE LAMPER
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio