Vier gezinswoningen verrijzen op schandvlek

Print
Mechelen - De Antwerpse firma Alcobo gaat op de hoek van de Goswin de Stassartstraat met de Jodenstraat vier gezinswoningen optrekken. Vandaag ligt de plek er erg verloederd bij.
BR>
Oorspronkelijk was Vlaanderen Bouwt (Vlabo) van plan om woningen te realiseren op de plek, maar dat project kwam nooit van de grond. De krotten die jarenlang het straatbeeld ontsierden, werden al in het najaar van 2005 gesloopt. Maar wat de buurt in de plek kreeg, was niet veel beter. Het sluikstort ruimt nu gelukkig plaats voor een concreet project. Alcobo uit Borgerhout (Antwerpen) wil er in maart volgend jaar starten met de bouw van vier gezinswoningen. "Ze tellen twee, drie of vier slaapkamers en zullen 179.500 tot 210.000 euro kosten", zegt Nico Di Taranto van Alcobo.

Met het project mikt het bedrijf op een breed publiek. "Afhankelijk van de koper zal de prijs wel een beetje verschillen. Wie al meerdere eigendommen bezit, betaalt voor de grond een paar duizend euro meer. Voor sociaal zwakkeren hanteren wij de basisprijs."

SVH
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio