Bouw nieuwe school start in najaar 2008

Print
Berlaar - De bouw van een nieuwe vleugel aan de gemeentelijke basisschool in Berlaar-Heikant start wellicht in het najaar van 2008. Dat antwoordde schepen van Onderwijs Hubert Van Hoof (CD&V) op een vraag van raadslid Dirk Aras (Vlaams Belang).
BR>
"De directeur leidde ons enkele weken geleden rond door de gebouwen van de gemeenteschool. Het was duidelijk een noodkreet. Dat bleek uit de rondleiding die ging langs versleten en onaangepaste elektriciteitsvoorzieningen, onvoldoende geïsoleerde ruimten, onaangepaste klaslokalen, versleten ramen, deuren, vloeren en sanitair", aldus Dirk Aras.

Het raadslid wilde weten welke aanpassingen er nog voor de start van het nieuwe schooljaar zullen gebeuren en hoever het met de nieuwbouwplannen staat. "De toestand van de school aan de Aarschotsebaan 54 in Berlaar-Heikant is duidelijk: aan dit gebouw, dat op termijn verdwijnt, voeren we enkel nog dringende noodzakelijke werkzaamheden uit. Voor de nieuwbouw aan de Aarschotsebaan 60 bestaan er voorlopig enkel nog maar computerschetsen. We moeten namelijk eerst beslissen over de isolatiegraad. We stappen alleszins af van een passiefgebouw met nagenoeg geen verwarming en opteren voor het goedkopere laagenergiegebouw", vertelt Hubert Van Hoof.

Aan het schoolgebouw in de Schoolstraat plant de gemeente volgend schooljaar geen grote werkzaamheden. "Het blijft onze bedoeling om dat schoolgebouw te renoveren, maar daar een timing op kleven, durf ik niet. De nieuwe school in Berlaar-Heikant zal alleszins eerst moeten klaar zijn" zegt burgmeester Walter Horemans (CD&V).

CVR
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio