AVR bundelt krachten in Puurs

Print
Puurs - Afvalverwerkingsbedrijf AVR sluit de deuren van haar vestiging in Schoten. De fusie met Van Gansewinkel maakte dat slechts twee van de drie Antwerpse vestigingen open kunnen blijven. Alle werknemers verhuizen mee. Dat levert op termijn in Ruisbroek (Puurs) nog extra banen op.
BR>
In principe stopt AVR in Schoten op 1 juli. De verhuizing werd dan ook al ingezet. De buren van de Sluizenstraat en 'achter den breker' in Schoten zijn er niet rouwig om.

"De verhuizing is ingegeven door de fusie die in april tussen container-, ruim- en reinigingsbedrijf Van Roy uit Denderleeuw met het Nederlandse Van Gansewinkel tot stand kwam", zegt Marc Ruis, persverantwoordelijke van Van Gansewinkel dat al sinds 1964 in de afvalverwerking zit. "Hierdoor bundelen we onze krachten en is onze groep actief in negen Europese landen

(Benelux, Polen, Tsjechië, Frankrijk, Engeland, Ierland en Portugal) en tellen we zo'n 6.000 medewerkers. De jaaromzet bedraagt zo'n 1,1 miljard. Het zou evenwel niet verstandig zijn om de vestigingen aan de Kaai in Antwerpen, in Schoten en in Ruisbroek alledrie open te houden. Daarom besloten we om Schoten definitief dicht te doen. De activiteiten van de verschillende sites overlapten elkaar sowieso."

Voor de dertig werknemers van AVR Schoten is een oplossing gezocht. Zij konden hun overplaatsing naar Antwerpen of Ruisbroek aanvragen. "Niemand verliest dus door deze fusie zijn job. Integendeel, we kennen een dusdanige groei dat we constant op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Ook nu staan er een reeks vacatures open. Ruisbroek, dat de hoofdzetel van België en ons deel Centrum-Oost in Europa is, zal in de toekomst nog belangrijker worden en ook extra jobs opleveren. Nu werkt er al zo'n 250 man. In Ruisbroek hebben we ook een forse installatie staan die een nog grotere capaciteit aankan. Voor de glasverwerking ten slotte zijn we aan een nieuwe plant aan het denken in het Antwerpse."

Wat er met de gronden in Schoten gebeurt, is niet duidelijk. Het plaatselijke wijkcomité Geuzenvelden dat het afvalverwerkingsbedrijf liever kwijt dan rijk is, hoopt dat het gemeentebestuur de gronden kan overnemen om er een nieuwe technische dienst in onder te brengen.

Patrick POPPE
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio