Fietsen langs veilige wegen

Print
Mechelen - Alfred Van de Eynde (58) uit Mechelen heeft een fietszoektocht uitgestippeld, die bijna volledig langs een autoluw, verkeersveilig traject loopt. Je kan nu zondag deelnemen aan zijn eerste Fietseling.
BR>
In de jaren zestig en zeventig speelde Alfred basketbal in eerste klasse, eerst bij Racing Mechelen en vervolgens bij Bavi Vilvoorde. "Maar na veertig jaar competitie vroeg de dokter me of ik per se nog wilde doorgaan. Om mijn knieën te sparen, kon ik beter stoppen. Ik ben dan beginnen fietsen en maak geregeld een tochtje." Voor vzw Torentje, de nieuwe buurtbeweging in Mechelen-Noord waarvan hij lid is, stippelde Alfred een fietsrally van 25 kilometer uit. "Onze Fietseling 2007 richt zich op het hele gezin en leidt je langs ongekend mooie stukjes natuur en verscholen cultuur in Mechelen, Bonheiden en Muizen. Zo passeren wij langs de plek waar indertijd de bekende serie De bossen van Vlaanderen werd opgenomen. Wie de vragenlijst onderweg foutloos oplost, maakt kans op een prijs", vertelt de organisator. Het leuke aan de tocht is dat gevaarlijke verkeersassen worden gemeden. "En als wij er kruisen, zijn ze beveiligd."

Met de fietszoektocht voert vzw Torentje ook promotie voor Mechelen-Noord. "Wij willen het samenleven bevorderen. Daarom kiezen wij bewust voor een familie-uitstap", zegt voorzitter Goran Proot. Komend weekend is er trouwens heel wat te doen in de wijk. "Aan 't Bergske kan je spek met eieren gaan eten of een aperitiefconcert meemaken. In Tivoli vindt het Ottertrotterfestival plaats. Wie dat wil, kan dus van alle evenementen iets meepikken", geeft Alfred aan. Inschrijven voor Fietseling 2007 kan vooraf of ter plekke. "Starten met de rally kan zondag tussen 10 en 14u30 aan de Donkerlei 72. Wie op voorhand inschrijft, betaalt 2,50 euro, anders betaal je drie euro. Kinderen jonger dan 12 jaar nemen gratis deel."

Sven VAN HAEZENDONCK

Info: 015-33.10.27,

www.vzwtorentje.be
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio