Brand vernielt magazijn

Print
Bornem - Aan de Weertstraat in Mariekerke (Bornem) heeft een brand woensdagavond zware schade aangericht in een magazijn van een doe-het-zelfzaak. De brandweer kon vermijden dat het vuur oversloeg naar aanpalende woningen.
BR>
Buurtbewoners van de Weertstraat uit Mariekerke merkten maandagavond kort voor 21u dat er rook kwam uit het magazijn van een vroegere doe-het-zelfzaak uit het naburige Buggenhout. De brandweer van Bornem drong het magazijn meteen binnen. "Het vuur had zich op dat moment nog niet uitgebreid, omdat het niet voldoende lucht kreeg. We hebben de brand dan meteen vanuit verschillende punten aangevallen, met succes", legt bevelhebber Ludo Van Pellicom van de Bornemse brandweer uit.

Het brandweerkorps kreeg de vlammen in een mum van tijd gedoofd en wist ook te vermijden dat ze oversloegen naar twee aanpalende woningen. Een van die bewoners, een 73-jarige vrouw, wist aanvankelijk niets van de brand. Een buurman kon uiteindelijk door hard op het raam te kloppen, haar aandacht trekken.

"In het magazijn waren uiteenlopende zaken opgeslagen. Daarvan is wel heel wat beschadigd. De schade voor de eigenaar kan dus wel oplopen", besluit de bevelhebber.

JVdPo
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio