Zomerplatenbeurs exposeert rare hoezen

Print
Heist-op-den-Berg - In cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg staat zaterdag 23 juni een gloednieuw initiatief op het programma: de internationale platen- en cd-zomerbeurs. Ook Jan De Smet van De Nieuwe Snaar is van de partij. Hij toont zijn 'rariteitenkabinet' met markante platenhoezen.
BR>
De eerste internationale platen- en cd-zomerbeurs vindt zaterdag plaats tussen 10u en 17u. "Het is een nieuw initiatief met veel binnen- en buitenlandse standhouders, maar ook met verschillende exposanten die er voor het eerst bij zijn in Heist", zegt organisator Leen Verwilt.

De grootste attractie is 'het rariteitenkabinet van Jan De Smet'. De voorman van De Nieuwe Snaar koos een honderdtal markante platen­hoezen voor de expo in het cultuurcentrum in Heist. "Ik pak er uit met vijftien kaders. In elk kader zitten zes hoezen rond een thema. Enkele van die thema's zijn: komen eten, tijgervellekes, roken is dodelijk, mannelijke pin-ups, Liesje's poesje, de koers- velo en met wie spreek ik? Maar er is bijvoorbeeld ook een thema met hoezen van het voormalige Heistse platenlabel Monopole, met precies zelf­gemaakte hoezen", zegt een enthousiaste Jan De Smet.

Kringloopwinkel

"Een ander thema is de hoezenverzameling van Telstar, het label van Johnny Hoes. Het gaat hier om feestelijke, amateuristische, Nederlands- Limburgse karnavaleske­ hoezen", gaat De Smet voort. "Een hoes apart exposeren, zegt niets. Maar met zes samen wordt het echt een plezant randgebeuren."

"Ik vermoed dat ik tussen de vijf- en zesduizend elpees bezit, waarvan de helft specialistenwerk is. Sommige platen die ik kocht voor de hoes, speel ik nooit. Waar ik ze haal? Ik ben er niet speciaal naar op zoek, maar ik neus veel in platenbakken in kringloopwinkels", zegt Jan De Smet. "Wist je trouwens dat ik in de Krinkel, de kringloopwinkel in Heist, ook al eens geëxposeerd heb met mijn rariteitenhoezen?"

Jan De Smet pakte vorig seizoen in De Laatste Show al uit met zijn markante collectie. "In zijn rariteitenkabinet belichtte hij grappige, absurde en soms ronduit verbijsterende covers", zegt beursorganisator Leen Verwilt.

De expo loopt in de grote zaal van Zwaneberg tijdens de platen- en cd-zomerbeurs. Toegangstickets kosten 2,5 euro.

Pierre ANTHONISSEN

Win vrijkaarten

De organisatoren van de internationale platen- en cd-zomerbeurs zaterdag 23 juni in Heist stellen gratis kaarten ter beschikking van de lezers van Gazet van Antwerpen. Voor die gratis kaarten kunnen geïnteresseerden vandaag, donderdag, tussen 18u en 19u bellen naar het nummer 015-24.00.48. Succes!
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio