De Winde opent dagverzorgingscentrum

Print
Laakdal - Woon- en zorgcentrum De Winde in Veerle (Laakdal) heeft een nieuw dagverzorgingscentrum geopend. Het centrum biedt gedurende een of meerdere dagen per week opvang aan vijftien thuis-wonende zorgbehoevende ouderen.
BR>
Naast zorgbehoevende ouderen kunnen ook bejaarden die nood hebben aan so- ciaal contact deelnemen aan de activiteiten in het centrum. Het begeleidingsteam bestaat uit een verantwoordelijke en twee begeleiders.

"In samenspraak met de gebruiker, de familie, de huisarts en de thuiszorgondersteunende diensten wordt een dag- of weekplanning opgemaakt", zegt Gil Peeters, directeur van De Winde. "Om het verblijf in het dagverzorgingscentrum zo goed mogelijk te laten verlopen, maken we een begeleidingsplan op. De dagbesteding stimuleert de zelfzorg van ouderen waardoor deze zolang mogelijk in de eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen."

Ouderen kunnen in het dagverzorgingscentrum gebruikmaken van het kapsalon, de pedicure en de badaccommodatie van het woon- en zorgcentrum. De prijs bedraagt 10 euro voor een verblijf korter dan vier uur en 20 euro voor een hele dag.

Het dagverzorgingscentrum is alle weekdagen open tussen 8.30u en 17.30u.8

StHe
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio