Schuur landbouwbedrijf gaat in vlammen op

Print
Hoogstraten - In het landbouwbedrijf van Frans Jansen en Adrienne Verschueren brak woensdagnamiddag brand uit. De oorzaak moet wellicht gezocht worden in de zelfontbranding van hooi en stro. De schade in de schuur is aanzienlijk.
BR>
Het landbouwbedrijf bevindt zich in Oosteneinde, een gehucht van Meerle (Hoogstraten). De landbouwers hebben melkvee en kippen. Eerst dachten de eigenaars dat de kippenstallen in brand stonden.

Toen het vuur ontstond, was Adrienne Verschueren de stallingen aan het poetsen. "Ik hoorde vanalles knetteren en vroeg me af wie er aan het stoken was. Frans zat achter de computer en had ook niks in de gaten. Ik ben uiteindelijk gaan kijken en zag dat de schuur in brand stond. We hebben onmiddellijk de brandweer gebeld. Die was heel snel ter plaatse."

Landbouwer Frans Jansen zag de brand met lede ogen aan. "Er zal ongetwijfeld heel wat schade zijn. Alle hooi en stro is verloren, maar daarnaast stond er ook nog heel wat materiaal in de schuur. Onze auto en de trekker hebben we nog net op tijd uit de vlammen kunnen halen."

Tuinslang

Toen de brandweer arriveerde, waren de buren al druk aan het blussen. "Jan Van Alphen had al heel snel in de gaten dat er iets niet klopte. Hij graaide naar een bevloeiingsslang en is onmiddellijk beginnen te blussen", vertelt Adrienne.

Blijkbaar had Jan de smaak goed te pakken, want ook toen de spuitgasten ter plaatse waren, ging Jan gewoon door.

De brandweer liet veel materiaal aanrukken, vooral tankwagens moesten de watervoorraad aanvullen. De bluswerkzaamheden namen nog lange tijd in beslag. Om het hooi en stro dat nasmeulde te blussen, werd het uit de schuur gereden.

André OOMEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio