Lawaai hindert Herentalse bedrijvenzone

Print
Herentals - Op de KMO-zone van Hemeldonk in Herentals heerst een hardnekkige burenruzie. De uitbaters van Electro Van Mechelen en die van Q-Wash verwijten elkaar respectievelijk lawaaihinder en een gebrek aan begrip.
BR>
Fons Van Mechelen en Kathy Derboven zijn boos op hun buur van Q-Wash die met zijn dieselgenerator hun zondagsrust verstoort. "Die luidruchtige dieselgenerator neemt de zondagrust van de buren af", beweren Fons en Kathy van de electrozaak. "Als de wind een beetje slecht staat, kunnen wij gewoon niet in onze tuin zitten. Het is niet prettig als je 's zondags de auto moet nemen om van het lawaai af te zijn."

Q-Wash mag op zon- en feestdagen openen op voorwaarde dat de dieselgenerator aan de perceelsgrens weg is. Daar wringt voorlopig het schoentje. "Wij vragen een beetje begrip onder ondernemers in een KMO-zone", stelt Gert De Neve van Q-Wash.

"Ik doe er alles aan om de hinder voor de buurt te beperken. De hoogspanningscabine is besteld, maar die wordt pas de 25ste of de 26ste geleverd. Mag ik er trouwens op wijzen dat deze generator wel degelijk aan strenge normen voldoet? Hij maakt minder lawaai dan een draaiende vrachtwagen."

"Ik heb veel geïnvesteerd in milieuvriendelijkheid. We hebben zelfs een eigen waterzuivering. Het enige dat ik vraag, is wat begrip in de overgangsperiode tussen de generator en de cabine. Welk nut heeft het dat twee bedrijven het elkaar moeilijk maken?"

BaLa
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio