Lindelo verwelkomt nieuwe directeur

Print
Lille - Het woon- en zorgcentrum Lindelo uit Lille blaast 25 kaarsjes uit. Kris Breugelmans (43) uit Lille neemt er als nieuwe directeur de fakkel over van Cois De Vleeschouwer. "Het is een eer om hier directeur te zijn", zegt hij trots.
BR>
Voor Kris Breugelmans brak zopas een nieuwe uitdaging aan. Hij volgde Cois De Vleeschouwer op als directeur van het woon- en zorgcentrum Lindelo in Lille. Kris Breugelmans was de voorbije jaren actief als kwaliteitscoördinator in het rusthuis.

"Het is de bedoeling om de bezieling die Cois in het rusthuis heeft gelegd, verder te zetten", legt Kris Breugelmans uit. "Onze eerste taak is de aanpassing van de kamers voor de dementerenden. Die slaapkamers moeten voor de wetgever allemaal aparte, sanitaire cellen krijgen. In het bos naast het kerkhof aan de Boskapelstraat is er nog plaats voor uitbreiding. Het bestuur van Lindelo moet nog wel over een uitbreiding beslissen."

Kris Breugelmans, ook CD&V-schepen in Lille, is trots op zijn nieuwe functie. "Het is een eer om hier directeur te mogen zijn. Voor mij is het een levensproject geworden", meent de directeur.

Wachtlijst

De wachtlijst is ook bij Lindelo enorm groot. Tweehonderd personen hopen ooit in het rustoord terecht te kunnen. Nu is er plaats voor negentig dementerende en dertig lichamelijk zorgbehoevende personen. Lindelo richt zich vooral tot inwoners van Lille en Kasterlee. "Binnenkort opent een nieuw rusthuis in Lichtaart, maar dat is slechts een druppel op een hete plaat", zegt Kris Breugelmans. "Er komen steeds meer oudere mensen bij. De rusthuizen kunnen de opvang voor die personen niet alleen oplossen." Op de campus van Lindelo bevinden zich ook vijftien bejaardenwoningen en twintig serviceflats van het OCMW en een woning van 't Margrietje voor personen met een verstandelijke handicap.

Bart VAN DEN LANGENBERGH
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio