Bobbejaanland wendt staking af

Print
Kasterlee - Na ultiem overleg kwamen directie en vakbonden van Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) woensdagavond toch nog tot een akkoord. Zo kan het pretpark een staking voorkomen.
BR>
De vakbonden bij Bobbejaanland dreigden met een staking op maandag 25 juni. De kern van het sociaal conflict waren de loonverschillen tussen de diverse categorieën van werknemers in het pretpark.

"Die verschillen worden nu grotendeels weggewerkt", zegt Dirk Verhaegen van de christelijke vakbond ACV. "De directie belooft een minimale classificatie van de arbeiders in het pretpark. Ook de prijzen van de dranken voor het personeel worden verlaagd, en er komen volwaardige maaltijdcheques. De werknemers die volgend seizoen terugkomen, krijgen een jaarcontract in plaats van een tijdelijk contract. Wij zijn blij dat het sociaal overleg bij Bobbejaanland eindelijk au sérieux genomen wordt." Vrijdagochtend moet het personeel zich nog wel uitspreken over het voorakkoord.

Met de talrijke schoolreizen moet maandag 25 juni voor het Kempense pretpark een topdag worden. "De gelederen werden gelukkig opnieuw gesloten", aldus een opgeluchte woordvoerder Tom De Bruyckere.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio