Lyra pleit onschuldig in verdwijnen Lier

Print
Lier - "Dit is gewoon een persoonlijke afrekening van de secretaris van Lier. Die was verleden jaar nog secretaris van Lyra. Hij is daar, na het uithalen van enkele kemels, bedankt." De eerste reactie op het artikel Lier houdt het voor bekeken in deze krant. Inmiddels volgden meer details.
BR>
Fred Wuyts, lid van het Antwerpse provinciale comité: "Ik vind het persoonlijk ook spijtig dat een club met stamnummer 124 moet verdwijnen. Maar eerder op het web van Lier stond dat er twee spelers van Lier met de coach meegingen naar een andere ploeg en dat er vier de combinatie niet meer konden maken van basket met hun werk. Wat kan Lyra daaraan doen?"

Marc Verlinden, de voorzitter van Lyra, gaat dieper in op de zaak. "De (nu ex-) secretaris van Lier is al twee jaar aan het zwaaien met beschuldigingen van corruptie, maffiapraktijken, omkopingen, sexueel misbruik en dergelijke. Lyra is trouwens niet zijn enige slachtoffer. Ook in Duffel en bij Kangoeroes kent men hem. Het PC Antwerpen en de Provinciale Rechterlijke Raad zijn reeds meer dan een jaar op de hoogte. De secretaris-generaal van de VBL is vorig seizoen nog persoonlijk tussengekomen."

De Lyra-voorzitter bevestigt nog dat met BBC Lier vier jaar geleden voorzichtige fusiegesprekken plaatshadden. "Maar die zijn gekelderd door de Lierse-voorzitter Frans Devos. Sindsdien speelde BBC Lier in "De Putting" in Kessel en interesseerde die ploeg ons niet meer."

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio