Inbraak en kneveling op Antwerpse griffie

Print
Antwerpen - Onbekenden overmeesterden en knevelden een griffier bij de Antwerpse rechtbank in zijn woning. De man werd gedwongen zijn code en de sleutels van de dienst Overtuigingsstukken af te staan. Hij werd pas ruim acht uur later door de politie bevrijd. Het nieuws raakte nu pas bekend.
BR>
Het leek op een zogenaamde tiger-kidnapping (waarbij het gezin van een bankdirecteur wordt gegijzeld, terwijl hijzelf gedwongen wordt de kluizen te openen, red.). Maar dat was het niet, die paasmaandag. 's Nachts drongen bandieten binnen in het huis van een alleenstaande Antwerpse griffier. De man was nog niet wakker, of hij kreeg al peperspray in de ogen gespoten. Daardoor wilden zijn belagers voorkomen dat hij een van hen zou kunnen herkennen.

De man werd stevig gekneveld zonder dat iemand iets uitrichtte om zijn gloeiende oogpijn te verlichten. Hij kreeg ook klappen omdat hij de toegangscode en bijhorende sleutels voor de dienst Overtuigingsstukken niet snel genoeg overhandigde.

Daarop verdwenen de bandieten naar de Solvynsstraat, waar de inbraak een makkie was. Op die afdeling van de dienst Overtuigingsstukken liggen bewijsstukken uit allerhande rechtszaken. Dat gaat van documenten over computers en fietsen tot gsm's, kortom zowat alles wat bij een huiszoeking in beslag kan worden genomen. Waardevolle zaken als juwelen, diamanten, wapens, drugs en elektronica bijvoorbeeld vind je er niet. "Noem het een geordende rommelmarkt", aldus een zegsman. "Je ziet er altijd wel iets van je gading."

Juist daarom is het zeer opvallend dat de inbrekers wel heel wat zaken overhoop gooiden, maar absoluut niets hebben meegenomen. Dat werd gecontroleerd door een griffier die 's vrijdags nog op de dienst had gewerkt. Dat de onbekenden zich zoveel moeite getroostten en iemand hebben gekneveld en geslagen om dan niets mee te nemen, legt een mysterieuze mist over het lopende gerechtelijke onderzoek. Wellicht hebben ze een aantal documenten gefotografeerd.

Het slachtoffer, een veertiger, werd tussen 15 u en 16u door de politie bevrijd. Die was verwittigd door buren, die ongerust waren omdat de voordeur van het huis van de man was beschadigd. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis afgevoerd en bleef een maand werkonbekwaam. Hij is nog onder psychologische begeleiding.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio