Deugniet stond bij groot vuil

Print
Antwerpen - Een dag nadat de heler van Den Deugniet werd ontmaskerd, meldde de lokale recherche zich bij de vermoedelijke dief. Maar die had het standbeeldje niet gestolen, hij nam het gewoon mee van tussen het groot vuil. l
BR>
De politie haalde de 25-jarige verdachte woensdag op bij zijn werk. De man verklaarde dat hij het beeldje rond 20 mei tijdens een nachtelijke wandeling had gevonden. Het stond tegen een gevel in de Huidevettersstraat. Zijn vriendin, die woensdag onafhankelijk van hem werd verhoord, bevestigt dat. Het lijkt aannemelijk dat de echte dief Den Deugniet zes weken na de diefstal heeft gedumpt omdat het beeldje hem te heet werd.

Hoe dan ook, de 25-jarige eerlijke vinderbesloot om samen met zijn vriendin het beeld te verkopen voor oud ijzer. Omdat hij niet direct wist waar hij met oud ijzer terecht moest, bezocht hij een dag later een rommelmarkt. Hij wist een handelaar in tweedehands meubelen te overhalen om bij hem thuis te komen kijken. Die man, later verdacht van heling, was zich er niet van bewust dat hij Den Deugniet in handen kreeg. Hij gaf 50 euro voor het beeldje en hoopte er meer geld van te maken.

Terug op de rommelmarkt brak het koud zweet hem uit nadat een collega-rommelverkoper hem had verteld welk beeldje hij bij had. Omdat hij niet wist wat te doen, besloot hij het standbeeldje te gaan verstoppen. Zo kwam het bij zijn dochter in Hoboken terecht, waar de recherche het dinsdag heeft opgehaald.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio