Heibel binnen Vlaams Belang

Print
Aartselaar - Het is hommeles tussen de verkozenen van Vlaams Belang in de gemeenteraad. De voorbije gemeenteraad ging fractieleider Eric De Leu zelfs openlijk in discussie met zijn collega Liliane Mariën nadat ze de partijtucht liet voor wat ze is en anders stemde dan haar collega's.
BR>
Na de voorbije gemeenteraadsverkiezingen kregen de twee eerder verkozenen, Eric De Leu en Hugo De Beul, met Liliane Mariën een derde verkozene aan hun zij. Een half jaar na de installatie van de raad botert het onderling niet echt meer.

Al vlug was duidelijk dat de twee anciens niet echt opgezet waren met de komst van mevrouw Mariën. Onderlinge discussies bleven tot voor kort wel uit, maar de nieuw verkozene interpelleerde de meerderheid alleen maar wanneer haar twee collega's vervroegd de raadzaal verlieten.

Dat veranderde de voorbije gemeenteraad. Bij de stemming van het reglement in verband met terugbetaalbare onkosten van burgemeester en schepenen stemden alle fractieleiders, inclusief het Vlaams Belang tegen. Dat was niet naar de zin van Liliane Mariën, die kenbaar maakte zich voor dit punt te willen onthouden.

Hierop ontstond een openlijke discussie tussen partijgenoten De Leu en Mariën. "Als je van zin was anders te stemmen dan we in de voorbereidende vergadering besloten hebben, waarom zeg je dat dan niet vooraf", snauwde De Leu. "Welke partijvergadering? Ik krijg geen uitnodiging", reageerde Mariën.

Na de gemeenteraad verkozen beide verkozenen niet meer te reageren. Woordvoerder Hugo De Beul omschrijft de hele discussie als een storm in een glas water. "Eric De Leu reageerde te impulsief, maar hij heeft wel gelijk dat we vooraf vergaderen en iedereen van ons daar weet van heeft. De hele zaak zal echter wel koelen zonder blazen."
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio