Bakkerij Beyers is nog ouder dan slagerij Geers

Print
Wuustwezel - Vorige week schreven we dat slagerij Geers in Essen uit 1840 de oudste zaak van het land is die door steeds dezelfde familie én op steeds dezelfde plaats wordt uitgebaat. De familie Beyers in Wuustwezel wijst er echter op dat haar bakkerszaak reeds bestaat sinds 1812.
BR>
"Mijn broer Jan Beyers en zus Dominique Beyers hebben een tiental jaar geleden de bakkerij van mijn vader aan de Dorpsstraat overgenomen", schrijft Heidi Beyers. "En zij zijn de ZESDE generatie die de bakkerij uitbaat. De bakkerij is opgericht in 1812 en bevindt zich nog steeds op dezelfde locatie. Ikzelf kom uit een gezin van zeven kinderen en een leuke anekdote is dat een groot deel van onze eigen kinderen ook meewerken in de zaak als winkelmeisjes of -jongens. Steven en Ellen (kinderen van broer Jan), Tom en Liesbeth (kinderen van broer Peter), Kim (mijn dochter), en deze zomer start Tim (zoon van zus Dominique). Vooral voor mijn vader Stan Beyers is het een grote voldoening om zijn kinderen en kleinkinderen samen te zien werken in de familiezaak. De bakkerij zal dus in 2012 haar 200-jarig bestaan vieren. Of ze de oudste zijn kan ik uiteraard niet met zekerheid zeggen, maar dat ze ouder zijn dan de slagerij in Essen is wel zeker."

Tot er een nóg oudere zaak opduikt, gaat de ouderdomspalm dus naar bakkerij Beyers. Misschien kunnen ze samen met slagerij Geers een speciaal worstenbrood of hotdog creëren?

www.bakkerij-beyers.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio