Bootje varen met petflessen

Print
Brasschaat - Er was heel wat belangstelling voor de jongens van het orthopedagogisch centrum Clara Fey uit Brecht, woensdagnamiddag. Na drie jaar hard werk onder de begeleiding van opvoeder Bart Janssens lieten zij hun petflessenboot te water.
BR>
De boot bestaat uit ongeveer 5.000 petflessen en werd aan de E10-plas ter hoogte van de oude Bloso-loods in het water geschoven. Na een wankele start, waarbij enkele passagiers overboord gingen, konden de jongens toch de peddels bovenhalen. Onder luide toejuichingen van het publiek werd echt gevaren.

"Drie jaar geleden werd ik wakker met het idee een boot te bouwen uit petflessen", opent opvoeder Bart Janssens zijn verhaal. "Ik heb onze jongens erover aangesproken en ze gingen meteen akkoord. Ik dacht eerst de klus in enkele maanden te kunnen klaren, maar het duurde uiteindelijk bijna drie jaar. De mannen waren zeer enthousiast, en hoe meer werk we hadden verzet, hoe beter gemotiveerd ze werden", zegt Bart. Lijmfabrikant Soudal leverde de lijm gratis. "Anders was het een dure zaak. We zijn nu in onderhandeling met een Turnhouts bedrijf dat onze boot tijdens de Openbedrijvendag zou kunnen tentoonstellen."
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio