Buspassagiers moeten wandelen

Print
Ranst - De busverbinding tussen Antwerpen en Oelegem met lijn 61 stopt aan de Nieuwe Laan. Dat betekent dat passagiers nog tien minuten moeten stappen om op het Oelegemse Torenplein te geraken.
BR>
Vooral als het regent, sakkeren nogal wat Oelegemnaars op de verandering van eindhalte voor lijn 61. Ook cafébaas Yves Caers van het Boerenhof is niet gelukkig met de nieuwe eindhalte. Caers zit voor de Open Vld in de gemeenteraad en snapt niet goed waarom de eindhalte verlegd is.

"Die verplaatsing van de terminus naar de Nieuwe Laan is een beslissing van het schepencollege geweest van de vorige beleidsploeg. De maatregel is niet besproken in de gemeenteraad. Ik denk dat we de zaak toch nog eens dringend moeten bekijken. Ik vind wel dat er een halte mag zijn aan de Nieuwe Laan, want in de verkaveling wonen nog al wat jonge gezinnen, maar het is toch vreemd dat het centrale plein van het dorp nu geen eindhalte meer heeft. Dat betekent dat wie naar het Torenplein moet na zijn busrit, nog goed tien minuten moet stappen. Voor mensen die niet zo goed te been zijn, is dat lastig. Het zou toch veel logischer zijn als de eindhalte hier op het Torenplein lag. Het verhuizen van de terminus naar de Nieuwe Laan was een test, en ik meen dat we mogen stellen dat die test niet geeft wat ervan mocht verwacht worden. Het moet mogelijk zijn om zowel de mensen van de Nieuwe Laan als die van het Torenplein te bedienen."

SL
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio