Award voor Antwerps jeugdrechter Hänsch

De Leuvense procureur Ivo Carmen en de Antwerpse jeugdrechter Brigitte Hänsch hebben een "award" ontvangen van de vzw Oikoten voor hun werk rond herstelbemiddeling. Oikoten werkt zelf projecten uit rond jeugdbescherming en herstelbemiddeling en bestaat dit jaar 25 jaar.

Belga

"Herstelbemiddeling is vandaag over het hele land verspreid zowel bij minder- als meerderjarigen en heeft een centrale plaats gekregen in de nieuwe jeugdwet. Dat is de verdienste van velen, maar zeker ook van diegenen die de start mogelijk maakten, zoals procureur Ivo Carmen. Hij is al 20 jaar overtuigd van de waarde van bemiddeling en vraagt zijn magistraten zich hierin mee te engageren", aldus Oikoten-directeur Jo Jespers.

Met de award voor Brigitte Hänsch wil Oikoten alle jeugdrechters bedanken die vertrouwen hadden in haar aanpak en jongeren doorstuurden voor deelname aan tochten en werkprojecten.

Oikoten startte in de jaren '80 met een begeleide voettocht naar Santiago de Compostela voor delinquente minderjarigen. Nadien volgden tochten in Noord-Afrika en India, fiets- en zeiltochten in Europa, werken op boerderij in de Pyreneeën en "time-out"-projecten zoals een stapweek.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio