Bonden Opel krijgen 'haalbaar' budget voor ontslagronde

De vakbonden hebben maandag, tijdens de onderhandelingen met de Europese directie in Rüsselsheim, een budget gekregen waarmee ze de sociale onderhandelingen in Antwerpen in goede banen moeten leiden. Hoe groot dat budget is, willen de bonden onder geen beding kwijt.

Belga

Wel benadrukken ze dat bij de sociale onderhandelingen rekening zal gehouden worden met alle groepen, ook met diegenen die achterblijven.

"Het budget dat gedefinieerd werd, zal ons in staat stellen om de onderhandelingen tegen eind juni af te ronden", legt Rudi Kennes van ABVV uit. Of dat budget inhoudt dat er gouden handdrukken à la VW Vorst zullen uitgekeerd worden, wil de vakbondsman niet zeggen. "Ik wil alleen kwijt dat het met deze getallen zal lukken, ook voor de achterblijvers. Zij zullen financieel niet moeten opdraaien voor diegenen die vertrekken", verklaart Kennes.

Deze en ook volgende week wordt er volop verder onderhandeld. Doelstelling van zowel directie als vakbonden is om de sociale onderhandelingen af te ronden tegen eind deze maand.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio