Unizo niet blij met braderij op Meir

Unizo Antwerpen vindt het onaanvaardbaar dat het Antwerpse stadsbestuur en het ministerie van Financien toestemming gaven voor een 'historische' braderij en bijhorende dolle koopdagen op de Meir-as en de nabijgelegen winkelzone De Wilde Zee en het schoppingcenter aan de Groenplaats op 27, 28 en 29 juni.

Belga

Aanleiding is de viering van het 750-jarig bestaan van de legendarische winkelboulevard in Antwerpen. De winkeliers zullen onder meer gekleed gaan in de Middeleeuwse outfits van toen.

Volgens ondernemersorganisatie Unizo wordt met de braderij de sperperiode voor de officiële solden verbroken en krijgen de betrokken winkelstraten door bepaalde lacunes in de wetgeving commerciële voordelen tegenover andere straten in de stad.

Unizo vraagt aan het stadsbestuur voor alle Antwerpse winkelstraten de toelating om op dezelfde dagen een braderij te organiseren onder het motto 'Alle winkelstraten vieren mee...'

"De Meir-as heeft in het verleden nooit een braderij georganiseerd en maakt er nu handig gebruik van om op legale wijze de wetgeving op de solden te omzeilen", vindt Ivo Nicolay, voorzitter van Unizo Antwerpen-Stad.

Unizo betreurt de handelwijze die spanningen creëert tussen verschillende winkelassen en de soldenwetgeving ondergraaft met hulp van de overheid. "Het instrument van de braderij wordt misbruikt", aldus nog Nicolay. "Wij vragen met aandrang geen toelatingen meer te geven voor dit soort manifestaties gedurende de sperperiode."

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio