'Maura liet zich meeslepen door Andy'

Beschuldigde Maura Van Lommel (47) is geen monster of psychopaat, maar liet zich passief meeslepen door haar zoon Andy om de gruwelijke feiten te plegen.

Belga

Ze draagt een verpletterende verantwoordelijkheid voor de dood van Stefanie De Mulder, maar werd mentaal onderdrukt door zowel Andy als haar vriend Gilbert De Mulder. Ook had ze geen kracht meer om na te denken en was ze verdoofd, zo zeiden raadsmannen Bart De Schrijver en Walter Damen maandag in hun akte van verdediging.

Beschuldigde Andy Hermans (25) legde geen akte van verdediging voor. Hermans liet bij monde van zijn raadsman, Johan Platteau, weten dat hij zich bewust is dat de feiten bijzonder "ernstig, fataal en onherroepelijk" zijn en wel degelijk beseft welke gruwel hij samen met zijn moeder aanrichtte. "Hermans is honderd procent schuldig en wil zijn verantwoordelijkheid opnemen", zo luidde het.

Gilbert De Mulder, de vader van Stefanie, arriveerde maandagnamiddag in het Tongerse gerechtsgebouw. Hij liet weten dat hij "met spanning" naar het proces uitkijkt en hoopt dat de straf voor Van Lommel en Hermans in Tongeren bevestigd wordt. De Mulder zal het hele proces bijwonen.

Maandagnamiddag rond 16 uur vangt het verhoor van de beschuldigden aan.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio