Stad Antwerpen levert almaar sneller stedenbouwkundige vergunningen

Bijna negentig procent van de stedenbouwkundige vergunningen in Antwerpen wordt sinds 2006 binnen de vastgestelde termijn afgeleverd. Nog niet alle aspirant-bouwers zijn daarmee op een redelijke termijn geholpen, maar voor 2004 werd in het district Antwerpen slechts dertig à veertig procent van de vergunningen tijdig afgeleverd.

Belga

Voor de Antwerpse haven was dat zelfs nog minder. "Nu wordt er hard gewerkt om zo snel mogelijk honderd procent te halen", aldus het stadsbestuur.

De kwaliteitsverbetering van de dienstverlening is volgens de stad het gevolg van acties die sinds 2004 worden ondernomen. Centralisatie van de dienst stedenbouwkundige vergunningen, gekoppeld aan een uniforme werking en de ontwikkeling van een monitor stedenbouwkundige vergunningen, die toelaat het proces dagdagelijks te monitoren en te rapporteren zouden onder meer mee aan de basis liggen.

Ook het inkorten van interne en externe adviestermijnen en het zelf behandelen van havengebonden aanvragen door het havenbedrijf zouden daar ook aan bijdragen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio