Celstraffen voor heling van ruim 2.500 motorhelmen

Vijf mannen hebben maandag van de correctionele rechtbank van Antwerpen celstraffen tot twaalf maanden en boetes tot 962 euro gekregen voor de heling van 2.520 gestolen motorhelmen.

Belga

De politie kreeg eind februari 2006 een tip dat een zekere Frans L. een grote partij motorhelmen te koop aanbood. De speurders legden de link met de diefstal van een container met 2.520 motorhelmen in de nacht van 30 op 31 januari 2006. Ze besloten om Frans L. in de gaten te houden.

De man maakte op 1 maart 2006 een afspraak met een potentiële koper en reed naar een magazijn in de Essenstraat in Antwerpen. Toen hij vervolgens dozen in een bestelwagen laadde, vatte de politie hem bij de kraag. In het magazijn stonden 376 kartons met motorhelmen.

Frans L. bleek een van de tussenpersonen te zijn die door Halil T. was ingeschakeld om een koper te vinden. Halil had de motorhelmen gekocht voor 2 euro per stuk en wilde ze doorverkopen aan 34 euro per stuk. Aan wie hij de helmen kocht, wilde hij niet prijsgeven.

De rechtbank veroordeelde Halil tot twaalf maanden met uitstel en 962 euro boete. Frans L. en drie andere beklaagden kregen celstraffen tot acht maanden en boetes tot 550 euro.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio