Brasschaat verbiedt opnames serie Matroesjka's

De gemeente Brasschaat wil niet dat er op zijn grondgebied opnames plaatsvinden voor Matroesjka's 2, het vervolg op de televisieserie over vrouwenhandel.

Belga

BR> "Brasschaat wil op geen enkele wijze geassocieerd worden met Matroesjka's. Film- en televisieploegen zijn altijd welkom in onze gemeente, maar jullie niet", luidde de mededeling die burgemeester Dirk De Kort deed aan algemeen opnameleider Wim Goossens.

Die reageert verbolgen op de beslissing van De Kort."We hebben onder meer gefilmd in Bangkok, Sofia en Kiev, telkens met de toestemming van en in overleg met de lokale stadsbesturen. Maar in Brasschaat of all places mogen we dus niet werken", aldus Goossens.

De opnames in kwestie beperkten zich volgens producent Independent Productions tot een opnamedag in het park van Brasschaat. "Het ging om een scène waarin enkele meisjes joggen en opgewacht worden door twee politie-inspecteurs in burger. We vroegen, voor alle duidelijkheid, aan de gemeente geen logistieke steun, geen verkeersomleiding of inzet van politie en dergelijke. De opnames waren gepland op een gewone weekdag. De overlast zou dus minimaal zijn voor de bezoekers van het park. We hadden enkel de toestemming nodig om te filmen", legt opnameleider Goossens uit.

Maar die toestemming kwam er dus niet. Burgemeester De Kort was maandag niet bereikbaar voor commentaar.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio