Politie zoekt naar vermiste drugscrimineel in Baarle-Hertog

De politie zoekt sinds maandagochtend onder een huis aan de Donkerstraat in de Belgische enclave Baarle-Hertog naar het lichaam en sporen van de sinds 2002 vermiste drugscrimineel Onno M. Een woordvoerder van de Nederlandse politie heeft dat gemeld. In februari werd op hetzelfde adres ook al gezocht maar toen werd niets gevonden.

Belga

M. werd voor het laatst gezien op 25 oktober 2002 in de Nederlandse plaatsen Gilze en Baarle-Nassau. Hij was toen 41 jaar. Na zijn verdwijning is hij nooit als vermist opgegeven. Uit een ander politieonderzoek bleek vorig jaar dat M. hoogstwaarschijnlijk kort na zijn verdwijning om het leven is gebracht.

Vorig jaar werd de huidige hoofdverdachte A. van L. gearresteerd. M. en Van L. waren in de jaren negentig kopstukken van een Brabantse drugsbende die vanuit Marokko hasj naar Nederland, België en Engeland smokkelde.

Van L. verbleef regelmatig in het huis waar de politie nu zoekt. In februari werd dagenlang gegraven in de tuin van de woning. Over de aanleiding voor de nieuwe zoekactie, doet de politie geen mededelingen. De verwachting is dat het speurwerk weer meerdere dagen gaat duren.

Eerder zocht de politie vergeefs op twee plaatsen in Gilze naar het lichaam.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio