Assisenproces sms-moord start onder grote belangstelling

Voor het Limburgse hof van assisen is maandagmorgen het proces rond de 'sms-moord' van start gegaan. Dat gebeurde onder een grote persbelangstelling.

Belga

In het proces staan Maura Van Lommel (46) uit Mechelen en haar zoon Andy Hermans (25) terecht voor de moord op hun stiefdochter en stiefzus Stefanie De Mulder.

Het meisje stuurde tijdens haar doodsstrijd nog een sms'je naar haar vader met de boodschap : "Ppa gelp Maura doet dood".

Het slachtoffer was net achttien jaar geworden en werd in de nacht van 11 op 12 augustus 2004 op haar zolderkamer in de woning van haar vader in Mechelen met een baseballbat op het hoofd geslagen, gewurgd en uiteindelijk in het Antwerpse havendok gedumpt.

Jaloezie over de aandacht die de vader van Stefanie aan zijn dochter gaf en wraakgevoelens vanwege een onbeantwoorde liefde liggen aan de basis van de feiten.

Van Lommel en Hermans werden in september van vorig jaar voor deze feiten door het Antwerpse hof van assisen tot levenslang veroordeeld. Het hof van Cassatie verbrak het arrest omdat de voorzitter in de beraadslagingskamer een onderonsje met de juryleden had gehouden zonder dat daar getuigen bij waren en omdat het tussenarrest dat hieromtrent opgesteld werd, onvoldoende gemotiveerd was.

Voorzitter Paul Buyle liet bij aanvang van de zitting verstaan dat de beschuldigden niet gefotografeerd wensten te worden. Volgens de planning wordt het getuigenverhoor volgende week maandag afgerond. Een arrest wordt tegen woensdag verwacht.

De samenstelling van de jury zal nog de ganse voormiddag in beslag nemen. Er zijn maar liefst 90 kandidaat-juryleden opgeroepen. In het proces zullen in totaal zestig getuigen gehoord worden. Het verhoor van de getuigen vangt pas morgen/dinsdag aan.

In de loop van de namiddag volgt het verhoor van de beschuldigden.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio