Bobbejaanland op rand van staking

Meer dan twee derde van de 150 personeelsleden van Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) verwierp vrijdag een voorstel van de directie. De stakingsaanzegging voor 25 juni blijft behouden.

jmartynowski

BR>

Een oplossing voor het sociaal conflict bij Bobbejaanland is vrij dringend. 25 juni nadert en dat is met de talrijke schoolreizen een topdag. De directie pakte eind vorige week uit met een voorstel. "Maar dat deed weinig ter zake", meent Dirk Verhaegen van het ACV. "Het ging om een kleine verhoging van de maaltijdcheques en een verlaging van de personeels-prijzen voor drank en eten."

Een grote meerderheid van het personeel verwees het voorstel naar de prullenmand en behield de stakingsaanzegging voor 25 juni. "De kern van het sociaal conflict heeft te maken met de verschillende behandeling van de drie personeelsgroepen bij Bobbejaanland. De vaste personeels-leden zijn verontwaardigd omdat het bezoldigingsbeleid gebaseerd is op willekeur. De horeca- mensen kunnen leven met het voorstel omdat ze een iets betere verloning krijgen. Maar de grootste groep - de seizoenarbeiders - verdienen veel minder dan de collega's van de horeca en die nemen dat niet langer."

Verhaegen hoopt dat de directie in de loop van de week met een beter voorstel uitpakt.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio