Fotoclub stelt tentoon

In de Clara Hamendtzaal in Rupelmonde vond het Fotosalon van de Dia en Fotoclub Diamond plaats. Meer dan zeventig foto's van twaalf clubleden werden tentoongesteld. De brandweer van Kruibeke, carnavalsvereniging Orde van Mercator en de vereniging voor randwetenschappen De Twaalfhoek kregen elk een apart plaatsje. Vandaag start de fotowedstrijd van de fotoclub.

jmartynowski

BR>

"Wij zijn in 1979 begonnen als een diaclub", zegt oprichter Joseph Lijssens. "In het jaar 2000 werden we ook een fotoclub. Wij bespreken op onze bijeenkomsten onder meer foto-, dia- en opnametechnieken, stellen klankdiareeksen samen en organiseren geleide praktijkavonden. Nu wordt er steeds meer digitaal gewerkt. Wij willen dat niet overdrijven, maar het is een evolutie waar we niet blind voor mogen zijn. Daarom openen we zelfs een wedstrijd voor digitale amateurfotografen."

"Er worden door de komst van de digitale fotoapparaten meer foto's gemaakt dan vroeger", legt Joseph Lijssens uit. "Vaak blijven die foto's ergens in een vergeten hoekje van een computer staan. Daar willen we iets aan doen. Van maandag 18 juni tot 1 september mogen de deelnemers aan onze wedstrijd 9150 Digitaal vier van hun beste digitale foto's insturen. Tijdens onze projectiedagen op 22 en 23 september worden de winnaars van de wedstrijd bekendgemaakt."

GeNo

De wedstrijd "9150 DIGITAAL" is alléén voor inwoners van Rupelmonde, Bazel en Kruibeke bestemd. Wie niet in "9150" woont kan dus niet deelnemen. Het e-mailadres is joseph.lyssens@telenet.be.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio