't Zillebeek nieuw volkssportpaleis

In de Glazenleeuwstraat in Beveren hebben vier volkssportclubs een vaste stek gevonden. Sportcentrum 't Zillebeek is de nieuwe thuishaven van de Beverse Kegelclub, de Koninklijke Sint-Sebastiaangilde, hondenclub De Lustige Blaffers en duivenmaatschappij Eendracht.

jmartynowski

BR>

Het jaar 2003 zullen de staande wipschutters van de Sint-Sebastiaangilde niet gauw vergeten. Toen gingen de nieuwe kantine en aanpalende gebouwen enkele dagen na de opening in de vlammen op. "Drie jaar kregen we gelukkig onderdak bij zustermaatschappijen in Haasdonk, Melsele en Kallo", vertelt voorzitter Jozef Leemans. "Het vierde jaar lagen we zo goed als stil, want dan leefden we al hoop. We zijn het gemeentebestuur dankbaar dat ze ons de nieuwe lokalen ter beschikking stelt."

Leemans beweert dat de gilde al de mooiste schuttersinrichting van België had en dat de nieuwe daar al niet mee te vergelijken is. "Hopelijk trekt de nieuwe infrastructuur nieuwe schutters aan, ook al is de nood bij ons nog niet nijpend. Met enkele dertigers onder de 25 schietende leden kunnen we nog wel een tijdje voort", hoopt de voorzitter.

De Beverse Kegelclub is nog gelukkiger dan de schutters. "Wij kunnen voor het eerst in eigen gemeente kegelen", glundert secretaris Leonard Van Overmeire. "Sinds de oprichting van de club moesten wij naar Antwerpen, Mortsel of Schelle rijden om te kegelen. Nu beschikken wij met vier kegelbanen over de eerste Oost-Vlaamse kegelinfrastructuur. Dat hebben we mee te danken aan de uitbaters van de cafetaria."

Van de uitbaters Rita De Buyser en Patrick Rijlandt werd inderdaad verwacht dat zij zouden investeren in de aanleg van de kegelbanen. "Een vriend, die tevens mijn verzekeringsagent en kegelspeler is, haalde me over de brug", vertelt Rijlandt. Het Antwerpse koppel investeerde 25.000 euro in de inrichting van de cafetaria van 't Zillebeek en 75.000 in de vier officiële kegelbanen.

Yves VREBOS

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio