Klare kijk op schoolaanbod

Vandaag maandag presenteert het Hamse gemeentebestuur via de gemeentelijke website de portaalsite

jmartynowski

BR>

www.onderwijzendhamme.be. Deze site brengt het hele onderwijsaanbod van de Wuitensgemeente bijeen. Daardoor wordt tijdrovend zoeken naar een passende school of studierichting vermeden. Het onderwijs is blij met dit gemeentelijk initiatief.

"Hamme is goed bedeeld inzake onderwijs", stellen schepenen Etienne Drieghe en Herman Vijt (beiden CD&V) van onderwijs vast. "Alle netten organiseren kleuter en lager onderwijs. Het secundair onderwijs biedt vele studierichtingen. De gemeente over twee bloeiende kunst academies, één voor beeldende kunst en één voor muziek, woord en dans. Tot nu toe werd al de informatie hierover versnipperd aangeboden. Het was moeilijk om een globaal en duidelijk overzicht te krijgen van het onderwijs landschap. Onderwijzend Hamme biedt een oplossing. Op deze site is het hele onderwijsaanbod bijeen gebracht."

Systeembeheerder Marc Claus zocht naar de eenvoudigste manier om de juiste info snel en correct bij de gebruiker te krijgen. "Dit gebeurt op de meest vooruitstrevende wijze met links naar de websites van twintig scholen. Alle scholen kunnen steeds hun eigen website aanpassen. Dat de gebruiker met de druk op één knop het hele onderwijsaanbod in beeld krijgt is de sterkte van deze site." Directeur Paul De Blende van het Sint-Jozefinstituut is vooral blij dat de informatie van alle scholen via dit gemeentelijk initiatief meer bereikbaar wordt voor de bevolking.

Sportief Hamme

"Dit project kan helpen om de achthonderd leerplichtige kinderen die geen school lopen in Hamme beter te bereiken", hoopt directeur Marc Rogiest van het Provinciaal Instituut. "Zowat 49 procent van de Hamse kinderen die secundair onderwijs volgen, lopen elders school vooral in Sint-Niklaas en Dendermonde. Misschien kennen ze het plaatselijk aanbod onvoldoende. De site kan daarbij helpen."

Marc Claus werkt reeds volop aan twee nieuwe portaalsites: Jeugdig Hamme en Sportief Hamme.

Wim ONSELAERE

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio