Nieuwe eigenaar voor De Gelaarsde Kat

Zaterdag heeft Betty Luyckx, eigenares van schoenenwinkel De Gelaarsde Kat in Turnhout, haar laatste dag gewerkt. Na 25 jaar geeft ze de zaak door aan Evelien Hoppenbrouwers, die er sinds vorig jaar als winkelbediende werkt.

jmartynowski

BR>

"Ik heb mijn werk altijd graag gedaan", vertelt Betty Luyckx. "Maar ik ben ernstig ziek geweest en wil nu meer tijd maken om van het leven te genieten. Ik wil kookles volgen, tuinieren, bridgen en lezen."

In augustus bestaat De Gelaarsde Kat 25 jaar en de winkel is een begrip geworden in Turnhout. "Kinderen aan wie ik vroeger schoentjes heb verkocht, komen nu al met hun eigen kinderen", zegt Betty.

"In de loop van die 25 jaar heb ik wel gemerkt dat mensen steeds meer de mode willen volgen. Soms gaat die evolutie voor mij te ver. Mode lijkt wel belangrijker dan kwaliteit. Daar willen wij niet in meegaan. Goede schoenen zijn belangrijk voor een gezond lichaam."

Verbouwen

De nieuwe eigenares, Evelien Hoppenbrouwers, gaat de winkel verbouwen en moderniseren. "Nu is de ingang van de privé-vertrekken dezelfde als de ingang van de winkel en dat willen we veranderen. De indeling van de winkel blijft wel ongeveer hetzelfde. En ons beroemde speelhuisje blijft ook staan, dat wordt alleen een beetje vernieuwd."

Voor Evelien is de overname een droom die werkelijkheid wordt. "Ik ben altijd al een schoenenfreak geweest," vertelt ze. "Daarnaast werk ik heel graag met kinderen. Zij zijn het eerlijkste publiek dat je kan hebben. Als een kind iets niet mooi vind, zal het dat ook meteen zeggen. Een kinderschoenenwinkel is voor mij dan ook perfect. Het combineert de twee leukste dingen in het leven!"

De heropening van De Gelaarsde Kat staat momenteel gepland op 9 augustus.

Kathleen VAN BEURDEN

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio