Bedrijven doelwit van inbrekers

Inbrekers hebben vrijdagnacht in vier Olense bedrijven geprobeerd om in te breken. Enkel bij Electro Ludo Holemans en bouwbedrijf Beneens raakten de dieven binnen. Bij deze laatste gingen ze aan de haal met de brandkast.

jmartynowski

BR>

Een alarm wekte Ludo Holemans en zijn echtgenote vrijdagnacht. "De alarmcentrale verwittigde ons tussen 1u en 2u", herinnert Ludo Holemans zich. "Wij hebben onmiddellijk alle lichten ontstoken en zijn in de winkel en het magazijn gaan kijken. We zagen niet direct iets en dachten aan een vals alarm. Daarop zijn we opnieuw gaan slapen."

Holemans vermoedt achteraf dat de dieven zich op dat ogenblik koest hielden en zich in zijn magazijn verstopten. De volgende ochtend ontdekte Ludo Holemans dat inbrekers met werktuigen de wand van zijn magazijn hadden opengesneden en zo in het magazijn binnenraakten. Het gaat hierbij om industriële muren die bestaan uit dubbele metalen platen met daartussen isolatie.

Brandkast

"Waarschijnlijk hebben de dieven eerst in mijn privétuinhuisje ingebroken om het materiaal te stelen", vermoedt Holemans. "Van de omvang van de buit heb ik nog geen idee. Met echt grote stukken konden de dieven niet weg, daarvoor was het gat in de muur te klein. Ik merk wel dat de dieven langs achter gevlucht zijn."

Ook op het industrieterrein in de Stadsestraat, aan de overkant van de snelweg, werden drie pogingen tot inbraak vastgesteld. Bij fietsenfabrikant Norta en smederij Jan Michiels werd de omheining doorgesneden, maar deed het alarm zijn werk.

Bij bouwbedrijf Beneens werd de brandkast gestolen. "Dit waren echte professionals", vermoedt zaakvoerder Karel Beneens. "Ze waren goed georganiseerd. De koffer weegt 150 kilogram. De inbraak gebeurde via een raam waarlangs ook de brandkast werd meegenomen." Daarin zaten vooral waardepapieren.

Rudi VAN HOUDT

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio