Toeristische pers ontdekt Buitengoor

Leden van de federatie voor toeristische journalisten hebben zaterdagnamiddag de pracht van natuurgebied Buitengoor in Mol leren kennen. De journalisten kwamen op uitnodiging van cineast Frans Verhoeven uit Mol die vorig jaar een documentaire over het natuurdomein maakte.

jmartynowski

BR>

Natuurgebied Buitengoor grenst aan provinciaal domein Zilvermeer in Mol. Buitengoor is een laagveengebied dat de bronnen van de Vleminksloop herbergt. De Vleminksloop is de zuidelijkste tak van het Kleine Netebekken. Buitengoor is tot buiten de landsgrenzen bekend voor zijn uitzonderlijke flora. Zo zijn er duizenden minuscule vleesetende planten te ontdekken.

Frans Verhoeven stelde eind vorig jaar een documentaire van 39 minuten over het markante natuurgebied voor. De film verschijnt volgens de cineast in het najaar op Canvas.

Zaterdag konden een tiental toeristische journalisten en schrijvers kennismaken met een mooi stuk Kempens natuurschoon. De journalisten kwamen uit de verschillende Vlaamse provincies.

De pers maakte eerst kennis met een typisch Kempense maaltijd. Daarna trokken ze vanuit ecocentrum De Goren onder leiding van gidsen van Natuurpunt door het Buitengoor. De kennismakingsdag eindigde in 't Kristallijn, een cultuurcentrum van zandwinningsbedrijf Sibelco. Daar bekeken de journalisten de documentaire van Frans Verhoeven.

WVdB

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio