Geknipt voor duizend euro

De zaal van café 't Pleintje op de Veemarkt in Mechelen werd zaterdag letterlijk en figuurlijk omgetoverd tot een 'duivekot' voor de actie Geknipt! ten voordele van Kom op tegen Kanker. Het snertweer kon het enthousiasme van de drie organiserende studentes, kapsters in spe en cliënten niet temperen.

jmartynowski

BR>

Want door dat slechte weer moesten Katrien Adriaensens, Elke Van Rompuy en Katrien Vangrunderbeeck, de drie laatstejaarsstudenten Event-management aan de Katholieke Hogeschool Mechelen (KHM), noodgedwongen verhuizen van de buitenlocatie op de Veemarkt naar de cafézaal. Die moesten ze wel delen met de duivenmelkers. Maar niemand die er om maalde. Het café deed bovendien nog een extra duit in het zakje door 20 cent per consumptie aan de actie te schenken. "We zijn heel blij dat we hier terechtkunnen. Het is allemaal wel wat hectisch, maar iedereen heeft er begrip voor dat het voor het goede doel is. De reacties zijn trouwens verbazend. We wisten vijf professionele kappers en 22 leerling-kappers warm te maken voor de actie en alle producten werden door Schwarzkopf gesponsord", zegt Adriaensens. De drie studentens zorgden ook voor animatie met onder meer twee mimespelers, een ballonartieste en live-muziek door radio Reflex. Ook een massagebeurt behoorde tot de mogelijkheden.

Nadat zondag de centjes waren geteld, bleek uiteindelijk dat het drietal een kleine 1.000 euro aan Kom op tegen Kanker kon schenken. "We zijn, ondanks het slechte weer, héél tevreden. Het geeft een goed gevoel te zien dat zoveel mensen zich toch nog belangeloos willen inzetten", aldus Elke Van Rompuy.

Bart ROGGEMAN

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio