Ontwerper aangesteld voor inrichting gemeentehuis

Het gemeentebestuur heeft de opdracht gegeven aan een ontwerper om een eigentijdse inrichting te geven aan het gemeentehuis. Dat moet de dienstverlening aan de bevolking verbeteren.

jmartynowski

BR>

"We stellen ons heel wat vragen bij de huidige inrichting van het gebouw. Die dateert nog van de jaren tachtig en is niet meer zo geschikt om de dienstverlening professioneel te laten verlopen. Daarom hebben we een ontwerper aangesteld die het geheel onder de loep moet nemen. Hij moet de loketten, de balie en de globale indeling van de ruimtes grondig analyseren", geeft burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) aan.

Patio wordt beter benut

"Daarnaast zullen we ook de patio beter benutten. Sinds twee jaar vergadert de gemeenteraad in die ruimte omdat de raadzaal op de eerste verdieping te krap was geworden voor het publiek. Nu willen we de patio nog beter inrichten zodat de zaal ook beter tot zijn recht komt als tentoonstellingsruimte. Daarvoor denken we aan een neutralere aankleding, een ophangsysteem en een zonnewering. Dat laatste is nodig omdat de ruimte vaak veel te warm is door het glazen dak. Voorts moeten we aan de loketten nog een tochtprobleem oplossen. Wat we met de leegstaande raadzaal op de eerste verdieping zullen doen, is nog niet duidelijk. De expert zal daarover voorstellen formuleren", besluit Verbeeck.

BePr

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio