Verdachte brand in leeg pand

In Bloemenpad in Olen is zaterdagmiddag een achterbouw van een leegstaand pand volledig uitgebrand. Ook de woning van de buren werd zwaar beschadigd. Het parket onderzoekt de oorzaak van de brand.

jmartynowski

BR>

De buurt van Bloemenpad werd zaterdag om 13.30u opgeschrikt door een hevige rookontwikkeling. De achterbouw van de woning gelegen in Bloemenpad 2 stond in lichtelaaie. De Herentalse brandweer bestreed de brand met drie wagens.

"Het gebouw stak vol met materialen", zegt Sus Meulemans van de Herentalse brandweer. "De achterbouw brandde helemaal uit, maar de eigenlijke woning konden we grotendeels vrijwaren. Over de oorzaak kunnen we weinig zeggen."

Leonie Van der Sterren- Mariën is eigenares. Zij verblijft sinds haar vertrek in rusthuis De Sterrewijzer. Het waren buurtbewoners die de brand opmerkten. "We hebben onmiddellijk de brandweer en familieleden opgebeld", zegt Marc Bellens. "Het huis zelf staat al een jaar leeg en is te koop."

De aandacht van een andere buur Jan Luyten werd getrokken door aanhoudend geknetter. "Toen ik ging kijken sloegen de vlammen al meer dan vijftien meter hoog uit het gebouw." Naar verluidt maakte de familie van de eigenares de woning stilaan leeg en werd alles in de achterbouw opgeslagen.

Zwembad

De hond van de naaste buren raakte over zijn toeren door het vuur en de hitte. "Zoon Siebe Vleugels heeft het dier gelukkig gered", vervolgt Marc Bellens. De woning van de buren werd behoorlijk beschadigd. Door de hitte trokken de ramen langs de brandzijde krom en barstte het glas. In de tuin van de buren stond een groot plastic opbouwzwembad. Ook dat is door de verzengende hitte gesmolten.

Juist omdat de woning al zolang leegstaat, was het verwonderlijk dat er brand uitbrak in een achterbouw. Daarom stapte het parket erop af met een branddeskundige. Die kon geen uitsluitsel geven over de oorzaak van de brand. Hij nam stalen en die worden verder onderzocht.8Rudi VAN HOUDT

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio