Gezin ontsnapt aan vuurzee

Een brand heeft zondag de woning bedreigd van het gezin Schmitz-Vercammen in Vorselaar. Een late kermisganger sloeg alarm.

jmartynowski

BR>

Een schuurtje naast de woning in de Cardijnlaan wordt gebruikt als publieke aanplakruimte. Het voorbije weekend werd het ook volgestouwd met stro dat was gebruikt bij de historische jaarmarkt. Het stro begon zondag om 4.30u te branden.

"Ik werd wakker van geroep en gebonk op de deur", vertelt Koen Schmitz (41). Ik reageerde niet omdat ik dacht dat het een dronken man was die van de jaarmarkt kwam."

"Maar het lawaai hield aan en ik ging kijken. Het schuurtje stond volledig in brand." De ouders evacueerden meteen hun vijf kinderen (4, 6, 9, 10 en 11 jaar oud). "Ze vonden een veilig onderkomen bij de buren", vertellen de ouders.

De brandweer kwam ter plaatse en kon een uitbreiding van de brand voorkomen. Het schuurtje brandde volledig uit.

"Ons huis blijft bewoonbaar, maar we leden aanzienlijke schade", zegt Schmitz. "In het schuurtje stond veel werkmateriaal en dat is vernield." Hij maakt zich ook zorgen over de oorzaak van de brand. "We zijn aan een groot gevaar ontsnapt. Volgens ons moet de brand aangestoken zijn."

De politie Neteland sluit kwaad opzet uit. "De brandweer vond geen aanwijzing dat brandversnellers werden gebruikt. "Mogelijk ligt de oorzaak bij een weggegooide sigarettenpeuk", meent commissaris Dirk Van Peer.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio