Stripfestival strikt grote sponsor

Strip Turnhout, het tweejaarlijkse stripfestival in de hoofdstad van de Kempen, pakt voor de editie 2007 uit met een uitzonderlijke sponsor: het Brusselse Tour&Taxis. Naast gratis expositieruimte in Brussel, kan het festival ook rekenen op financiële steun.

jmartynowski

BR>

De sponsoring betekent voor het festival een dubbele duw in de rug. "Wij krijgen een maand voor Strip Turnhout van start gaat een grote expositieruimte op de site ter beschikking. Daar kunnen we reclame maken voor ons festival. Maar Tour&Taxis voorziet ons ook van de nodige financiële middelen. De organisatie krijgt in ruil daarvoor een eigen stand op onze stripbeurs."

Vooral de tentoonstellingsruimte is volgens Karl van den Broeck van goudwaarde. "Op het ogenblik dat wij daar exposeren, loopt er ook een grote tentoonstelling over Europa. Daar komen duizenden bezoekers op af die allemaal kennis kunnen maken met Strip Turnhout."

Tour&Taxis was ooit een groot goederenstation met daaraan een maritiem dok en verschillende pakhuizen van de douane. Momenteel staat het complex, dat nog in volle ontwikkeling is, ten dienste van heel wat evenementen, beurzen, handelszaken en restaurants.

"De firma Project T&T probeert sinds 2001 om de hele site om te toveren tot een modern shopping center", vertelt voorzitter van Strip Turnhout Karl van den Broeck. "Maar om zo'n initiatief te doen slagen, is het belangrijk dat mensen vanuit heel Vlaanderen, dus ook uit de Kempen, naar Brussel afzakken. Daarom zagen ze er bij Tour&Taxis wel brood in om met ons in zee te gaan."

Urbanus

Hoewel de voorzitter erg blij is met de sponsoring uit Brussel, betreurt hij wel dat voorlopig geen enkele sponsor uit Turnhout geïnteresseerd is in het festival. "We verwachten zo'n vijftien- à twintigduizend bezoekers en Strip Turnhout haalt ook elke keer de nationale pers. Ideaal dus voor Kempense bedrijven die zich nationaal willen profileren."

Strip Turnhout vindt plaats op 14, 15 en 16 december. Op vrijdagavond organiseert Merho er een cabaretavond met onder meer Urbanus. Over de rest van het programma wil Karl van den Broeck nog niet veel kwijt. "Maar met onze nieuwe sponsor in het achterhoofd, proberen we er wel voor te zorgen dat ook mensen uit Brussel of Franstalig België naar Turnhout afzakken."

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio