Brandwondenpatiëntjes krijgen VIP-behandeling

Zes brandwondenpatiëntjes van het Greet Rouffaer Huis kregen zaterdag een heuse VIP-behandeling. Als eersten mochten ze samen met hun gezin een nachtje slapen in de vernieuwde kamers van het hotel Park Plaza Astrid. Bovendien gingen ze op ontdekkingstocht in Aquatopia en werden ze getrakteerd op een familiebuffet.

jmartynowski

BR>

Bitterballen, miniloempia's en Antwerpse handjes. Het waren maar enkele van de vele lekkernijen die de jonge brandwondenpatiënten zaterdagmiddag voorgeschoteld kregen bij hun aankomst in het Park Plaza Astrid. De hele dag lang werden ze er behandeld als echte VIP's. "We hebben het hotel zopas gerenoveerd. De kamers kregen nieuwe tapijten, gordijnen en meubilair. Normaal geven we een groot feest om zo iets te vieren, maar deze keer wilden we iets anders doen", legt Christel Cabanier uit. "We wilden iets doen voor het goede doel en al snel dachten we aan het Greet Rouffaer Huis. We hopen dat we zo enkele patiënten even hun zorgen kunnen doen vergeten en ze een onvergetelijke dag kunnen bezorgen."

Op het programma stonden een bezoek aan Aqautopia, een uitgebreid buffet voor de hele familie, een kinderparty en een nachtje slapen in een vernieuwde hotelkamer. Allemaal dingen die de kinderen zich graag lieten welgevallen.

"Ik heb de kamer daarnet al even gezien, ze is enorm. Zo'n grote heb ik nog nooit gezien", vertelt de 12-jarige Andy opgewonden. "Vanavond mogen we ook met de hele familie eten. Ik denk dat het lekker en leuk zal zijn."

Nignia (8) is samen met haar ouders en broertjes gekomen. "VIP zijn is heel leuk, maar ik ben wel wat verlegen, omdat hier zo veel mensen zijn. Ik ben nog nooit in Aquatopia geweest, dus ben ik wel nieuwsgierig."

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio