Kritiek op leiding Antwerpse Open Vld

De twee opeenvolgende verkiezingsnederlagen van de Open Vld in Antwerpen zijn te wijten aan de afwezigheid van een duidelijke communicatie en organisatie. Dat is de conclusie van de twee uittredende liberale Kamerleden Fons Borginon en Claude Marinower. "Wij vragen een onderzoek", zeggen beiden in een gesprek met de redactie.

jmartynowski

BR>

Niet alle liberalen reageerden vorige week opgelucht op het verkiezingsresultaat in Antwerpen. "Wij delen niet de halve hoerastemming binnen de partij", zegt Marinower. "De Antwerpse uitslag bleef ver onder het Vlaamse gemiddelde. De Antwerpse kiezer is niet zot van ons, wel van 'A', maar niet van de Open Vld."

De oorzaak ligt volgens beiden bij de leiding van de Antwerpse Open Vld-afdeling. "We houden onze kiezers onvoldoende vast", zegt Borginon. "Dat is een gevolg van de slechte partijcommunicatie en -organisatie."

Borginon en Marinower willen ook de ex-Open Vld'ers bij de Lijst Dedecker niet loslaten. "Aan hun keuze hangt een persoonlijk verhaal", zegt Borginon. "We moeten tegenover hen een grote luisterbereidheid tonen naar hun motieven om de Open Vld de rug toe te keren. We mogen die niet weglachen, maar we moeten ervan leren."

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio